• Control It All
  • Control It All
  • Control It All
  • Control It All
  • Control It All

Video intercom systemen

Met de berichten in het nieuws kunnen wij ons voorstellen dat u wel eens bang bent dat er onverwachts mensen met kwade bedoelingen bij u aan de deur staan. Het is toch een prettig gevoel als u vooraf ziet wie er bij u op bezoek komt? Met een intercom bent u altijd goed voorbereid. Zo heeft u het volledig zelf in de hand en voorkomt u ongenode gasten.

Wanneer past u een video intercom toe?

Intercom systemen worden vaak toegepast bij toegangen waar u in eerste instantie geen controle over heeft. Bezoekers moeten zich in dit geval eerst verplicht melden, zodat u zelf kunt bepalen of u wel of geen toegang wilt verlenen. Dat maakt een intercom ook zeer geschikt voor oudere mensen in een appartementencomplex. Op deze manier weten ze precies wie er beneden voor de deur staat en kunnen gevaarlijke situaties worden voorkomen. Zakelijk gezien heeft de intercom bovendien een belangrijk voordeel voor de productiviteit van uw medewerkers. Zij hoeven niet telkens naar de deur te lopen om deze te openen, maar kunnen de deur vanaf afstand bedienen.

Soorten intercom systemen

Als u kiest voor een intercomsysteem heeft u twee keuzes: het audio intercomsysteem of het video intercomsysteem. Het grootste verschil tussen beide soorten intercomsystemen is het kostenplaatje. Een audio intercom is financieel gezien het meest aantrekkelijk, maar met dit systeem kunt u alleen de stem van uw bezoeker controleren. Een intercom met videosysteem biedt daarentegen meer veiligheidsvoordelen, maar levert wel extra kosten en bekabeling op. Het is aan uzelf om te bepalen hoe ver u hierin wilt gaan. 

De mogelijkheden van intercom systemen

Nog niet zo lang geleden waren de intercomsystemen alleen bedienbaar vanaf de bevestigingsplek. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via uw Smartphone, tablet of ander elektronisch systeem te zien wie er voor de deur staat. Zo kunt u altijd toegang verlenen, waar u ook bent. De intercomsystemen van tegenwoordig hebben nog veel meer voordelen. Zo kunt u de verlichting rondom de intercom automatisch aan te laten gaan als er beweging wordt gedetecteerd en een foto maken van de persoon die voor de deur staat. Deze foto wordt vervolgens netjes opgeslagen in het geheugen, zodat u precies weet wie er bij u aan huis is geweest.

Wij kunnen ook uw oude systeem onder de loep nemen en advies uitbrengen voor eventuele aanpassingen. Voor appartementcomplexen hoeft u in 90% van de gevallen niet bang te zijn dat alle bekabeling opnieuw moet aangelegd worden.026 31214 85

06 54 244 609

info@controlitall.nl